سوالاتمتداول و راهنمای سریع
سعی کردیم در این صفحه بسیاری از سوالات رایج شما را پاسخ دهیم . اگر متقاضی درگاه پرداخت هستید، سوالات بخش ((پذیرندگان)) و اگر پرداخت کننده هستید، سوالات بخش ((پرداخت کنندگان)) را مطالعه کنید . اگر پاسخ سوال خود را پیدا نکردید از طریق بخش تماس با ما ، با ما ارتباط برقرار کنید.
سوالات پذیرندگان
اگر متقاضی درگاه پرداخت هستید، سوالات این بخش را مطالعه کنید
برای ثبت نام در درگاه پرداخت نکست پی ، مراحل زیر را دنبال کنید :
۱- به صفحه ثبت نام وارد شوید : « صفحه ثبت نام »
۲- شماره موبایل خود را وارد کنید ، سپس یک کد تایید ۶ رقمی به شماره موبایل شما پیامک میشود
۳- کد پیامکی دریافت شده را به درستی وارد کنید
۴- سپس فرم ثبت نام به شما نمایش داده میشود که باید آنرا به دقت تکمیل کنید .
۵- با تکمیل فرم ، ثبت نام شما کامل میشود !
۶- تبریک ! نیاز به هیچگونه مدارک یا تایید دیگری نیست و هم اکنون شما به طور کامل به خدمات درگاه پرداخت نکست پی دسترسی دارید
در نکست پی ، هیچگونه مدارکی از شما اخذ نمیشود و تنها اطلاعات هویتی خود را باید در هنگام ثبت نام وارد کنید که به طور اتوماتیک و آنی صحت سنجی میشود ، کل فرآیند ثبت نام تا دریافت درگاه کمتر از ۵ دقیقه زمان میبرد .
بعد از ثبت نام در درگاه پرداخت نکست پی ، در پنل مدیریت خود در نکست پی ، با دنبال کردن مراحل زیر میتوانید بطور (( آنی و سریع )) و بدون حتی 1 لحظه انتظار یک درگاه پرداخت جدید بسازید :
۱- ابتدا به پنل مدیریت خود در نکست پی وارد شوید
۲- از منوی سمت راست ، و یا از طریق دکمه (( دسترسی سریع )) در بالای پنل ، روی گزینه (( ایجاد درگاه جدید )) کلیک کنید .
۳- حالا یکی از ۳ گزینه موجود را انتخاب کنید :
الف - وب سرویس مستقیم : اگر وب سایت یا اپلیکیشن دارید و میخواهید درگاه پرداخت نکست پی را به وب سایت یا اپلیکیشن خود متصل کنید ، این گزینه را انتخاب کنید .
ب - لینک پرداخت محصول : اگر میخواهید از طریق شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام و تلگرام و ... محصولات خود را به فروش برسانید ، با این گزینه میتوانید برای هر کدام از محصولات خود ، یک لینک پرداخت مجزا ایجاد کنید .
ج - صفحه پرداخت شخصی : صفحه پرداخت شخصی مانند یک دستگاه (( پوز - POS )) مجازی ، برای شما عمل میکند . با این گزینه ، میتوانید یک صفحه اختصاصی برای خود یا کسب و کارتان ، بسازید و یک آدرس اختصاصی شبیه به YourName.ir.page داشته باشید و آنرا در اختیار دیگران قرار دهید تا هر مبلغ دلخواهی را بتوانند به شما پرداخت کنند .
۴- بعد از انتخاب یکی از ۳ گزینه مرحله قبل ، اطلاعات خواسته شده در فرم را کامل کنید .
۵- تبریک ! درگاه شما ساخته شد و از همین الان فعال است !
تمام هزینه هایی که در نکست پی ممکن است از شما اخذ شود در زیر آمده است :
۱- کارمزد تراکنش : هر تراکنش حداقل ۱ تومان و حداکثر ۸۰۰ تومان کارمزد دارد . در حقیقیت تراکنش هایی که مبلغ آنها کمتر از ۸۰ هزار تومان باشد ، یک درصد و تراکنش هایی که مبلغ آنها بیش از ۸۰ هزار تومان باشند ، شامل ۸۰۰ تومان کارمزد هستند که به انتخاب شما ، میتواند از (( شما )) کسر شود و یا از (( پرداخت کننده )) اخذ شود .
۲- کارمزد تسویه حساب : تسویه حساب ها در نکست پی به 2 روش عادی یا پیش از موعد قابل انجام است . تسویه هایی که در حالت پیش از موعد درخواست میدهید ، شامل کارمزدی بین 1000 تومان تا حداکثر 0.25 درصد از مبلغ است . اما در روش عادی ، تسویه از طریق (( پایا و ساتنا )) انجام میشود و فقط شامل کارمزد مصوب بانک مرکزی برای ساتنا و پایا است . هر تسویه عادی که به حساب بانکی خود یا دیگران ، درخواست میکنید ، طبق تعرفه بانک مرکزی ، شامل مبلغ کارمزد جزیی ای بین ۲۰۰ تومان تا ۲۵۰۰ تومان برای تسویه حساب های کمتر از ۵۰ میلیون تومان ، و ۰.۰۲ درصد ( دو صدم درصد ) برای تسویه حساب های بیش از ۵۰ میلیون تومان است .
۳- هزینه اطلاع رسانی از طریق پیامک : اگر (( اطلاع رسانی تراکنش ها از طریق پیامک )) را برای درگاه پرداخت خود فعال کنید ، به ازای هر پیامک تراکنش موفق که دریافت میکنید مبلغ ۲۰ تومان از کیف پول پیامکی شما کسر میشود .
غیر از موارد فوق هیچگونه هزینه دیگری در نکست پی وجود ندارد و نکست پی همیشه به شما ضمانت میدهد که در بین تمامی پرداختیاریان مجاز و رسمی کشور ، کمتر هزینه و کارمزد را دارد . ضمنا کارمزد تراکنش ها ، میتواند بر اساس (( تعداد تراکنش های شما )) شامل تخفیف یا حتی (( صفر )) شود . اگر تعداد تراکنش های شما زیاد است ، به ما اطلاع دهید تا کارمزد شما را کاهش دهیم یا حتی صفر کنیم .
درگاه پرداخت نکست پی ، این امکان را به شما میدهد که وجوهی که از طریق درگاه پرداخت خود دریافت میکنید را (( هر روز )) در حساب بانکی خود ، دریافت کنید .
اگر میخواهید تسویه حساب اتوماتیک برای شما انجام شود ، شرایط زیر وجود دارد :
۱- در هنگام ایجاد درگاه ، باید گزینه (( تسویه حساب اتوماتیک )) را (( فعال )) کنید .
۲- شماره شبای حساب بانکی الزاماً و حتماً باید به نام همان شخصی باشد که در نکست پی ثبت نام کرده است . ( اگر میخواهید به حساب سایر افراد مبالغ را تسویه کنید ، باید از تسویه حساب ((غیر اتوماتیک)) استفاده کنید )
۳- هر شب راس ساعت ۲۱ ، تمامی موجودی درگاه پرداخت مورد نظر شما که تسویه حساب اتوماتیک آن فعال است ، صفر میشود و فردای آن روز ( اگر تعطیل رسمی نباشد ) بین ساعت ۱۱ الی ۱۶ به حساب بانکی شما واریز میشود .
۴- اگر موجودی درگاه مورد نظر که تسویه حساب اتوماتیک آن فعال است ، بیشتر از ۲۰۰۰ تومان نباشد ، تا زمانی که موجودی آن درگاه بیش از ۲۰۰۰ تومان نشود ، تسویه حساب نمیشود .
تسویه عادی: تسویه عادی صرفا برای تراکنش هایی است که تا کنون از سوی شاپرک تسویه شده است. به عنوان مثال اگر تراکنشی 1 ساعت پیش انجام شده باشد، این تراکنش قابل برداشت به طور عادی نیست و روز بعد (در صورتی که تعطیل رسمی نباشد) از ساعت 11 به بعد قابل برداشت خواهد شد. زمانی که موجودی شما قابل برداشت شود میتوانید آنرا به هر شبای دلخواهی تسویه کنید. این نوع تسویه کارمزد مصوب بانک مرکزی روی پایا را دارد و اگر قبل از ساعت 12:50 تسویه عادی ثبت کنید ساعت 14 الی 15 به حساب مقصد واریز میشود . اگر قبل از ساعت 16:50 تسویه عادی ثبت کنید، ساعت 18 الی 19 به حساب مقصد واریز میشود
تسویه پیش از موعد : همانطور که در بالا گفته شد، تراکنشی که 1 ساعت پیش انجام شده باشد، به طور عادی روز بعد قابل برداشت میشود اما با امکان تسویه پیش از موعد، شما میتوانید حتی تراکنشی را که 1 دقیقه پیش انجام شده را تسویه بزنید. حتی در این نوع تسویه میتوانید به ((کارت)) نیز تسویه بزنید و به طور آنی مبلغ را در کارت مورد نظر دریافت کنید. اگر به جای کارت ، واریز به شبا را انتخاب کنید ، در صورت وارد کردن شبای سامان یا پاسارگاد، به طور آنی مبلغ واریز میشود ولی در صورت وارد کردن شبای سایر بانک ها، حواله همان لحظه به بانک ارسال میشود و در اولین سیکل پایای بعدی به شبای مقصد خواهد نشست.
شما میتوانید تمام یا قسمتی از موجودی خود را به حساب بانکی خود یا دیگران برداشت کنید . برای اینکار کافیست در پنل مدیریت خود ، روی گزینه (( برداشت وجه و تسهیم )) کلیک کنید و در مرحله بعد نوع تسویه "عادی" یا "پیش از موعد" را انتخاب کنید و تسویه حساب خود را ثبت کنید .
هر تراکنشی که روی درگاه های شما انجام شود، به طور عادی روز بعد از ساعت 11 به بعد قابل برداشت و تسویه است .
البته لازم به ذکر است که شما حتی 1 دقیقه بعد از تراکنش هم میتوانید آنرا به صورت ((پیش از موعد)) تسویه بزنید، در این صورت با پرداخت 0.25 درصد کارمزد به طور آنی وجه مورد نظر با شما تسویه میشود.
یکی از امکانات نکست پی ، این است که شما میتوانید در وب سایت یا اپلیکیشن خود ، از وب سرویس (( تسهیم و تسویه )) درگاه پرداخت نکست پی استفاده کنید . با استفاده از این وب سروی می توانید ، با فراخوانی آن و ارسال پارامتر هایی مانند نام ، شماره شبا و مبلغ ، از طریق وب سرویس ، یک درخواست تسویه حساب به شبای بانکی مورد نظر ثبت کنید .
به طور مثال ، میتوانید در برنامه نویسی وب سایت خود ، تعیین کنید که در انتهای هر روز یا در شرایط مشخصی مثل انجام شدن یک تعداد تراکنش موفق ، وب سرویس تسویه و تسهیم فراخوانی شود و به طور مثال ۶۰% از مبالغ به حساب بانکی خودتان و ۳۰% از مبالغ به حساب بانکی شریک شما و ۱۰% از مبالغ به حساب بانکی دوست شما تسویه شود .
برای استفاده از این وب سرویس ، مستندات فنی را مطالعه کنید : مستندات فنی وب سرویس تسهیم و تسویه حساب
اگر وب سایت شما از سیستم های مدیریت محتوا یا اسکریپت های معروف استفاده میکند ، میتوانید به سادگی (( افزونه نکست پی )) را از طریق بخش « پلاگین های درگاه پرداخت نکست پی » پیدا کنید ، سپس دانلود کنید و طبق راهنمای افزونه مورد نظر ، آن را نصب و فعال کنید . کل این فرآیند کمتر از چند دقیقه زمان نیاز دارد .
برای مثال اگر از (( ووکامرس و وردپرس )) استفاده میکنید ، در صفحه پلاگین های درگاه پرداخت نکست پی میتوانید وارد افزونه مربوطه شوید و آنرا دانلود کنید و با استفاده از راهنمای فارسی که در اختیار شما قرار داده ایم آنرا نصب و فعال کنید .
اگر افزونه مورد نظر شما در صفحه پلاگین های درگاه پرداخت نکست پی ، وجود ندارد ، میتوانید به پشتیبانی نکست پی اطلاع دهید تا در صورت امکان به طور رایگان ، پلاگین و افزونه مورد نظر شما را طی چند روز ، طراحی و برنامه نویسی کنیم و در اختیار شما قرار دهیم .
اگر خودتان برنامه نویس هستید ، میتوانید با کمک « مستندات و راهنمای فنی وب سرویس درگاه پرداخت نکست پی » ، اتصال به درگاه را در کد خود برنامه نویسی کنید . اگر در این موارد نیاز به کمک داشتید ، میتوانید از پشتیبانی نکست پی کمک بگیرید .
اگر برنامه نویس هستید در حین کد نویسی در اتصال به نکست پی خطا دریافت کردید ، با استفاده از (( لیست کد های خطا )) میتوانید نسبت به رفع ایراد کد خود اقدام کنید .
علت انجام نشدن تسویه حساب شما میتواند یکی از موارد زیر باشد :
۱- شماره شبای مورد نظر شما مربوط به (( بلو بانک )) است . این بانک امکان دریافت وجه از طریق پایا را فعلا ندارد .
۲- شماره شبای مورد نظر شما صحیح نیست یا مسدود است .
۳- تسویه حساب در روزهای تعطیل رسمی انجام نمیشود .
۴- اگر از تسویه حساب (( اتوماتیک )) استفاده میکنید ، شماره شبا الزاماً و حتماً باید به نام همان شخصی باشد که حساب کاربری نکست پی به نام اوست .
۵- تسویه حساب شما ممکن است به علت تخلف از قوانین ، تعلیق شده باشد .
۶- اطلاعات هویتی شما با استعلام ثبت احوال ، مغایرت دارد .
۷- از پلتفرم قدیمی نکست پی استفاده میکنید ، در پلتفرم قدیمی نکست پی ، تسویه حساب فعلا با تاخیر مواجه است و تنها راه حل این است که از پلتفرم جدید نکست پی استفاده کنید .
در هنگام ایجاد درگاه پرداخت ، گزینه ای با عنوان (( نام نمایشی )) یا (( نام کسب و کار )) مشاهده میکنید . هر نام فارسی صحیح و دلخواهی که وارد کنید در صفحه پرداخت بانک ، نمایش داده میشود . فعلا موقتاً امکان درج نام فارسی وجود دارد اما بزودی امکان درج (( لوگو )) و آدرس سایت شما هم اضاف میشود .
تراکنش های ناموفق میتواند دلایلی مانند زیر داشته باشد :
۱- موجودی کارت شخص پرداخت کننده کافی نبوده است
۲- پرداخت کننده ، از خرید ، منصرف شده است
۳- بانک صادر کننده کارت پرداخت کننده ، در آن لحظه دچار اختلال بوده است .
۴- کارت پرداخت کننده در دریافت رمز دوم پویا ، دچار مشکلی است .
۵- اطلاعات کارت پرداخت کننده صحیح نبوده است
۶- پرداخت کننده ، صفحه پرداخت را بدون هیچ اقدامی بسته است .
۷- کارت بانکی پرداخت کننده مسدود است.
۸- شبکه اینترنت شخص پرداخت کننده در هنگام خرید دچار اختلال شده است .
۹- ارتباط وب سایت شما با سرور های نکست پی قطع شده است
۱۰- پرداخت کننده پس از ورود اطلاعات کارت و انجام خرید ، روی دکمه (( تکمیل فرآیند خرید )) و تایید آن کلیک نکرده است و صفحه را بسته است .
۱۱- اگر روی وب سایت یا اپلیکیشن خود از درگاه پرداخت نکست پی استفاده میکنید ، ممکن است افزونه های ما را به درستی نصب نکرده باشید یا برنامه نویس شما مستندات فنی ما را به درستی پیاده سازی نکرده باشد .
به طور کلی هر فعالیتی که طبق قوانین کشور جمهوری اسلامی ایران (( غیر قانونی یا ممنوع )) باشد ، اجازه استفاده از درگاه پرداخت را نخواهد داشت . لیستی از این فعالیت ها را با کلیک روی ((این قسمت)) میتوانید بررسی کنید . سایر فعالیت ها که مجاز باشد یا فعلا قانونی راجع به آنها وجود نداشته باشد، اجازه استفاده از درگاه پرداخت را دارند .
البته لازم به ذکر است که تعدادی از فعالیت های حساس ، نیاز به مجوز دارند مانند فروش دارو ، فروش پهپاد ، فروش فیلم، سریال و موزیک ، فروش آثار سمعی و بصری که صاحب آن ، شما نباشید ، فروش ارز فیزیکی یا حواله ارزهای رسمی مانند دلار ، یورو و ...
پرداخت کنندگان
اگر پرداختی را انجام داده اید که درگاه آن متعلق به نکست پی بوده است سوالات این بخش را مطالعه کنید.
ابتدا به وب سایت یا اپلیکیشن یا شبکه اجتماعی ای که از آن طریق محصول را مشاهده کرده اید ، مراجعه کنید . اگر اطلاعات تماس فروشنده را یافتید با ایشان تماس بگیرید و موضوع را پیگیری کنید . اگر به نتیجه نرسیدید ، با ما تماس بگیرید و موضوع را مطرح کنید . دقت فرمایید که هیچ کس حتی نکست پی به اطلاعات محرمانه شما مانند رمز کارت ، CVV کارت یا رمز دوم ، نیازی ندارد . و ضمناً هیچ کس نیز حق دریافت چنین مواردی را از شما ندارد . لذا از افشای رمز و CVV کارت خود اکیداً خودداری کنید .
اگر مطمئن هستید که تراکنش شما مربوط به (( درگاه پرداخت نکست پی )) است ، فوراً با تلفن های ما تماس بگیرید تا در صورت امکان بتوانیم وجه تراکنش مورد نظر را مسدود کنیم. سپس فوراً کارت خود را از طریق تماس با بانک خود مسدود کنید . پس از تماس با ما ، با مراجعه به پلیس فتای شهر خود و دفتر خدمات قضایی شکایت خود را ثبت کنید تا موضوع به طور قانونی هم پیگیری شود .
اگر مطمئن هستید که تراکنش شما مربوط به (( درگاه پرداخت نکست پی )) است ، فوراً با تلفن های ما تماس بگیرید تا در صورت امکان بتوانیم موجودی فروشنده متخلف را مسدود کنیم و در صورت عدم پاسخگویی ایشان ، وجه را به شما استرداد کنیم.